2008 - Borgenoldis

Gå til innhold

2008

Historien
5. januar - Nyttårskonsert
I rusen over et vellykket arrangement året før påtok jubileumskomiteen seg å arrangere Nyttårskonsert også for 2008. Denne ble bygget over samme lest som året før. Konserten ble avholdt i Teatersalen i Asker kulturhus. Hilde Hummelvoll var den perfekte vertinne, og Ann Baltzer en myndig dirigent.
Kveldens solister denne gangen var: Hege Norset Blichfeldt (Kornett), Asbjørn Faleide Fristad (Sangsolist - bariton) og vår egen Eigil Håstein (Baryton). Asker dans- og ballettskole deltok med dansenummer. Repertoar: Also sprach Zarathustra, Champagne-Galopp, Serenata, m/ solist Eigil Håstein, Festmarsj, Jeg er fra Norge – og jeg er god, m/solist Asbjørn Faleide Fristad, Trisch-Trasch Polka, Pie in the face, m/barnedansere, An der schönen blauen Donau, m/dansere, Bring him home, m/solist Asbjørn Faleide Fristad, Song from a Secret Garden, m/solist Hege Norset Blichfeldt, Pomp and Circumstance
Vel 80% av billettene solgt. Tilbakemeldinger fra publikum var "Dette er flott", "Dere er blitt såååååååå flinke" og "La dette bli en tradisjon. Vi lover å komme".

3. mars - Årsmøte
Årsmøtet ble avholdt i Vardåsen kirke med 30 fremmøtte.

29. mars - Konsert i Asker sentrum
Asker Senterforening engasjerte oss til å spille i Asker sentrum.

19. april - Kulturuka i Asker
Vi spilte konsert i Asker sentrum

17. mai - Full pakke
Kl. 07 ble vi kjørt med buss til Jansløkka hvor vi spilte i barnetoget. Toget gikk via hovedinngangen til Skaugum, hvor krinprinsfamilien hilste og videre ned Kirkeveien til Asker sentrum.
Etter forfriskninger på Lanzelot gikk turen til Asker bo- og behandlingshjem med konsert, karbonadesmørbrød og kake.
Bussen tok oss deretter til Borgen der vi spilte i barnetoget som gikk fra nederst i Huldreveien forbi boligblokkene, via Borgenveien, Søndre Borgen sykehjem og frem til Borgen skole. Mellom taler, leker og mere forfriskninger spilte vi "Ja vi elsker" pluss et par låter.
Etter en pause forflyttet vi oss tradisjonen tro til Undelstad der vi spilte i barnetoget med avslutningskonsert på "festplassen".

31. mai - Asker Sentrum
Vi spilte i Asker sentrum en lørdag formiddag.

12. juni - Oslo
Vi spilte for "Reklamegaver AS" i Oslo.

? - Sommeravslutning
Årets sommeravslutning fant sted på Konglungen og var samtidig en markering og takk til dirigent Ann Baltzer for den innsats hun har gjort for korpset. Etter spilling og grilling begynte det å regne, og vi trakk inn til Kristin Engelbert, som bodde i nabolaget.

8.-10. august - Tur til Bergen
Årets korpstur gikk til Bergen hvor vi deltok i Veterankorpsfestivalen 8. – 10. august. Festivalen ble arrangert i samarbeid med The Tall ship races 2008, og det ble en spennende kombinasjon. Vi deltok med 26 musikanter og 4 ledsagere. Vi reiste med toget fredag ettermiddag fra Oslo/Asker og ankom Bergen sent på kvelden. Vi bodde sentralt på Comfort hotell Holberg.
På lørdag begynte alvoret: Oppmarsj til Torgalmenningen hvor festivalen ble offisielt åpnet, og to spilleoppdrag på sykehjem i Bergens utkant. Dagen ble avsluttet med festmiddag i Grieghallen
På søndag hadde vi en times konsert i Musikkpavilliongen i Byparken. Til da hadde vi hatt fint vær, men like før vi skulle delta i det store opptoget Crew Parade åpnet alle himmelens sluser seg. Det ble en fantastisk, men våt opplevelse. Den morsomste konserten ble allikevel den vi holdt, helt spontant, på en av Bryggens uterestauranter.
Etter middag på Grand hotell Terminus reiste nesten alle med nattog kl. 23.00 tilbake til Asker/Oslo. Noen ble en dag til i Bergen, og noen dro videre på ferie.

13. september - Kulturens dag i Asker
Vi spilte konsert i Asker sentrum.

19. oktober - Vardåsen kirke
?
15.-16. november - Seminar
Seminaret ble avholdt på Emma Hjorth Skole. Vi hadde 6 eksterne instruktører på lørdag samt dirigent på fellesøvelsen søndag. Fokuset var på nyttårskonsert.

15. november - Høstfesten
I år valgte vi å ha høstfesten i tilknytning til seminarhelgen. Festen ble holdt i Asker skøyteklubbs lokaler på Risenga isbane. Totalt var 34 påmeldte, Det ble servert viltgryte med tilbehør, kaker og kaffe. Etterpå var det dans til medbrakte CDer til de sene nattetimer. Det ble en riktig koselig høstfest. Årsfesten gikk akkurat i balanse økonomisk.

29. november - Julegateåpning Asker
Vi varmet opp med julesanger på Føyka før vi marsjerte foran fakkeltoget inn til Jernbanetorget i Asker. Her var det taler og tenning av julegranen.

30. november - Vardåsen kirke
Adventskonsert i Vardåsen kirke

18. desember - Asker sentrum
Vi spilte julemusikk i Asker sentrum

24. desember - Vardåsen kirke
Vi spilte under julegudstjenesten på julaften.
Tur til Bergen

Seminar i november
Tilbake til innholdet