1992-95 - Borgenoldis

Gå til innhold

1992-95

Historien
1992
Nye Oldiser 1992: Gro Cathrin Thomassen, saxofon, Inge Vendsbo, saxofon, Kristin Ranem, fløyte

Sluttet: Johanne Mangschou, horn.

Antall medlemmer: 41

Styret fram til årsmøtet: Reidunn Holm, Gunnar Hovden, Bjørg E.Hegrum og Trond W.Nygren.
Styret etter årsmøtet: Gunnar Hovden, Trond W.Nygren, Bente Kittelsen (nå J.Lunde) og Kristin Engelberth.

1. februar - Vi spilte for Sverre Horni, bursdagfeiring.
25. februar - Åpning av Risenga skøytebane. Johan Olav Koss var tilstede, stor festivitas – og Borgen Oldis spilte!

15. mars - Holmenkollen Ski Festival. Oldisene fikk oppgave fra FINA om å danne FINA i blått og hvitt på tribunen. Det var bare å svinge seg rundt med kapper og capser i passende farger – og så danne bokstavene på tribunen… vi klarte å lage stemning! Vi spilte også utenfor Holmenkollen Restaurant.

27.-29. mars - Seminar og årsmøte på Guriset Fjellstue. Nye flotte Oldisgensere i rødt og hvitt ble ferdige til dette seminaret. Vi følte oss veldig fine! Årets hørerørspris (ærespris) gikk til Hans Kittelsen for haugevis av stev skrevet til hver eneste som har fylt rundt år pluss til flere andre anledninger. Utgående styremedlemmer denne gang var Reidunn Holm og Bjørg Hegrum. For anledningen hadde de laget en sang/rapp som inneholdt hele regnskapet til Borgen Oldis! I det hele tatt er det gjennomgående mange sanger og mye dans hos Oldisene – det heter livsglede, kreativitet og samhold!

4. april - Tore Haugen fyller 40 år, og vi spiller! I påsken var Tore Haugen ute for en ulykke, og Oldisene stilte opp hjemme hos han for å trøste med noen muntre toner.

25. april - Spilleoppdrag hos «dama» vår på Borgen – hennes største ønske var å høre Borgen Oldis på sin 60 års dag!
12. mai - Åpning av Asker Reisebyrå på Trekanten.

17. mai - Barnetoget rundt Skaugum til Asker sentrum, Asker Aldershjem, Folketog på Borgen og avslutning på Hagaløkka skole. Denne 17.mai’n satt Tore i rullestol (se over), men det forhindret ikke at han var med i toget rundt Skaugum. Lars Petter Berg trillet han rundt – og Tore spilte sittende. Det resulterte i bilde og tekst i Budstikka : «Mens toget gikk gjennom borggården var det litt av hvert å merke seg. Borgen Oldis f.eks., veterankorpset fra Borgen, som gjorde en utmerket innsats. Også takket være medlemmet Tore Haugen, som blåste en lang marsj i at han måtte spille fra en rullestol. Han var så uheldig å bli påkjørt og skadet i benet før 17.mai, men ble et av togets artigste innslag».

21. mai- Asker Turn arrangerer turnstevne i Asker, og vi marsjerer foran turnerne fra Føyka til Trekanten. Der holdt vi konsert.

12. -14. juni- Flostad Janitsjar arrangerer sommersamling i Arendal hvor vi spilte flere steder. Vi bodde i Hove leir også denne gang. Ut på tur – en Oldis aldri sur – denne gang i nyinnkjøpte røde snekkershorts til jentene og rød og hvit stripet shorts til gutta. Yippie!

21. juni - Spilleoppdrag for en 40-åring.
28. juni - Kjell Nesheim fyller 40 år, og vi spiller!
23. august - Norsk Derby, Øvrevoll. Vi spilte for FINAgjestene, fikk grillmat og drikke mens regnet silte ned, og spilte fletta av Kampen Janitsjar -, og vi ble venner etter hvert!

28. august - Loppemarked for Borgen skolekorps, vi spilte i Asker og ved Bobla på Føyka for å skape litt blest om loppemarkedet.

29. august - Blæsestevne hos Olsenbanden på Bergersletta, Rykkinn, 300 blåsere samlet, iflg Budstikka! Samvær med Flostad fra Arendal og «Blås i det» fra Horten. Sammenkomst på Steinset etter stevnet.

5. september - Spilling for Røde Kors, Asker. Og i Budstikka sto det: «Borgen Oldis ga til Olympic Aid – Borgen Oldis spilte på oppdrag fra Røde Kors dagen som ble markert på Trekanten i Asker nylig. Ikke så spesielt kanskje – men honoraret for spilleoppdraget fikk en spesiell adresse. Borgen Oldis bestemte at pengene skulle gå til aksjonen «Olympic Aid». En god tanke! Og Borgen Oldis vil via Budstikka gjerne oppfordre alle andre som spiller eller synger om å donere honoraret – stort eller lite – for et av sine oppdrag til Olympic Aid.»

4. oktober - Spilleoppdrag på Ullevål – denne gang spilte Lyn-Tromsø.
10. oktober - 5 års jubileumsfest, Festsalen, Trekanten. Vi fikk 5-års kake av Sigernes! Anita er fremdeles vår dirigent – trofast i foreløpig 5 år.

17. oktober - Konsert i Kinosalen i Asker. Arrangør Asker Brassband, inviterte musikanter er Asker Musikkorps, Skitthegga Swing, Slemmestad Ungdomskorps og Mellom-Blæs. Fest etterpå i Samfunnsalen. Borgen Oldis stilte med flunkende nye «gardiner» til notestativet og spilte (nesten) best av alle iflg. «sikre» kilder – i alle fall var vi best på festen etterpå!

24. oktober - Cup-finalen for Asker damene på Bislett. Vi marsjerte fra Spikersuppa til Bislett sammen med Askerfansen. Til tross for iherdig innsats fra Oldisene så tapte Asker kampen. Hvem de spilte mot? Husker ikke…

25. oktober - Jon fyller 50 år, og vi spiller!
19. november - Åpning av gågaten i Asker Sentrum, vi spiller i en time.
13.desember - Tenning av julegranen i Kullebunn- bikkjekaldt!
15. desember - Alle medlemmer i Borgen Oldis fikk FINA kort med Borgen Oldis på.
19. desember - Tore Madsen fyller 50 år, og vi spiller!
26. desember - Alternativ jul i KFUM-huset i Oslo, vi spiller igjen for gamle og enslige/ensomme 2.juledag

1993
Nye Oldiser i 1993: Ørnulf Due-Ødegaard, saxofon, Bengt Grinden, tuba, Kjell G.Pedersen, trompet, Gerd Bekken, trombone, Turid Dahlberg, klarinett, Åse Eiterstraum, klarinett.

Antall medlemmer: 45

Styret fram til årsmøtet: Gunnar Hovden, Trond Nygren, Bente Kittelsen, Kristin Engelberth.
Styret etter årsmøtet: Bente Kittelsen (nå Lunde), Kristin Engelberth, Tore Haugen, Børre Hegrum.

6. mars - Sidsel fyller 40 år 2.mars, og vi spiller!
8. mars - Asker kino i forbindelse med visning av filmen «Stekte grønne tomater». Sangkoret som var engasjert meldte avbud i siste liten, men Borgen Oldis sa ja med en gang!

19.-21. mars - Seminar og Årsmøte på Guriset Fjellstue. Vi ankom fredag til tross for igjensnødde veier og stiv kuling i fjellet… godt å komme fram da! Stor stemning, her er det også valgkamp før årsmøtet med veldig mange kreative påfunn, og vi spilte og vi spilte – og vi lærte til og med en del…

17. april - Spilleoppdrag på Heggedal Hovedgård for Torill Wingersmann, 50 år.
8. mai - Spilling på Tangen Barnehjem hvor vi spilte for en liten jente som hadde fødselsdag. Vi ble litt rørt alle sammen.

15. mai - Spilling i Elgtråkket for Steinar Hegrum, 80 år - stor fan av Oldisene og far til Arild Hegrum. Han har selv dirigert både korps og kor, og satte stor pris på vår spilleglede.

17. mai - Barnetoget rundt Skaugum til Asker sentrum, Asker Aldershjem, folketoget på Borgen og avslutning på Hagaløkka skole. Vi hadde fått nye ryggsekker m/stol, og det bør jo skikkelige oldiser ha....

27. mai - Turnsportens dag, marsjering foran turnerne fra Føyka til Vektergården.
1. juni - Svein-Erik, 50 år, og vi spiller!
4.-6. juni - Sommerturen gikk også i år til Arendal. Flosta janitsjar hadde 10-årsjubileum, og vi hadde en flott helg med mange andre korps. Veldig mye spilling, sang og sosialt samvær.

19. juni - Spilling på Holmensenteret.
21. juni - Sommeravslutning på Holmenskjæret med instrumenter og grillmat.
25. juni - Spilling ved Holmenkollen Restaurant, bryllup for Johs Bergs datter, FINAoppdrag.
31. juli - Spilling på Dronningen, Bygdøy, VM i KNARR.
7. august - Spilling for NSB på Oslo Sentralbanestasjon. Grieg-tog til Bergen.

14. august - Spilling på Holmen Fjordhotell, bryllup. Etter spilleoppdraget tok vi like gjerne ett oppdrag til på sparket. En bursdag i Strandveien fikk gleden av vårt nærvær...

17. august - Spilling på IKEA for en av de ansatte.
20. august - Drakebåtfestival i Oslo. Vi marsjerte fra Oslo Ø, opp hele Karl Johans gt. og til Aker Brygge. Oppdrag fra Ericsson.

22. august - Norsk Derby, Øvrevoll, FINAoppdrag
27. august - Spilling for Borgen skolekorps loppemarked på Føyka. Deretter reiste vi til Heggedal for å spille for Svein-Eriks far som fylte år.

28. august - Jubileums-Pikk-Nikk. Musikkstevne på Kalvøya, arr: Tanum Horn & Blæs.
3. september - Spilling ved Trekanten kino i forbindelse med Norgespremiere på filmen Jurrasic Park.

4. september - Spilling i Huldreveien for Anitas mor, 50 år.
12. september- Spilling i Trettestykket for Bentes samboer, Arvid 50 år.
18. september - Spilling på Tveter Gård, Reidunn 50 år.
3. oktober - FINAoppdrag på Ullevål Stadion, fotballkamp LYN-VIKING.
9. oktober - Høstfest for Oldiser m/følge i Festsalen, Trekanten.

23. oktober - Konsert i Samfunnsalen, Trekanten. Endelig fikk vi brukt de fine notestativgardinene igjen! Arrangør var Asker Brass Band, fest etterpå.

13. november - Vi spiller i Asker Sentrum. Marsjering fra stasjonen til Trekanten. Frivillig oppdrag for Røde Kors og Grenseløs omsorg. Videre spilte vi for Sigernes som skulle åpne sin nye Varde. Musikken blandet seg med elektriske sager og hammerslag.

8. desember - Julebord for Oldiser m/følge på Leangkollen. Vi var 17 hyggelige mennesker samlet over god mat og drikke.

12. desember - Tenning av julegran i Kullebunn. Vi møtte fram ca. 8 musikanter, og det ble noe flaut siden det var betalt oppdrag.

26. desember - Alternativ jul 2.juledag, Oslo. Vi spilte igjen for eldre, enslige for 3.år på rad, og var nesten fulltallig korps. En fin opplevelse!

1994
Nye Oldiser i 1994: Dirigent Tore Johansen, Tom Hanevold, tuba

Sluttet: Kyrre Baardsen, Gro Cathrin Thomassen, saxofon ,Einar Borchrevink, saxofon og Ørnulf Due-Ødegaard, saxofon

Antall medlemmer: 40

Styret fram til årsmøtet: Gunnar Hovden, Trond Nygren, Bente Kittelsen (nå Lunde), Kristin Engelberth.
Styret etter årsmøtet: Tore Haugen, Børre Hegrum, Kristin Ranem, Irene Grinden.

30. januar- Kirkekonsert i Østenstad kirke sammen med organist Carl Weisser. Forhåndsomtale i Budstikka: «Borgen Oldis trår til i Østenstad kirke – Friskere toner og takter enn hva man vanligvis forbinder med en kirkekonsert vil man kunne oppleve i Østenstad kirke førstkommende søndag kl.18.00, da Borgen Oldis gir konsert sammen med kirkens organist Carl Weisser. En tilsynelatende ustoppelig spilleglede preger de omkring 40 musikantene som utgjør Borgen Oldis, foreldrenes friske «avlegger» av Borgen Skolekorps. Oldisenes repertoar inneholder nok lite tradisjonell kirkemusikk, dertil er musikantene- som spiller under ledelse av Anita Frøyset- altfor glade i musikk som det svinger litt av. Sammen med organist Carl Weisser vil korpset imidlertid også ha klassiske toner på programmet, bl.a. musikk fra «Tryllefløyten» av Mozart. Carl Weisser vil dessuten også spille solo, både i form av improvisasjoner og kanskje også et preludium og en fuge.»

11.-13. mars - Seminar og årsmøte på Fagerhøy Fjellstue, Mykingstølen etter god gammel Oldisoppsrift...

17. april - Lierskogen Blæseorkester inviterte til å delta på deres tradisjonelle vårkonsert i Lierskogen Samfunnshus. Det ble mye publikum og hyggelig konsert.

17. mai - Barnetoget rundt Skaugum til Asker sentrum Spilling på Asker Aldershjem, folketog på Borgen, avslutning på Hagaløkka skole. Arvid Lunde debuterte i korpset – som fanebærer!

28. mai - Finstad korps For`Eldre inviterte til musikkstevne i Ski.
5. juni - spilling på Turnstevne i Slemmestad.
17.-19. juni - Sommertur til Lillehammer, spilleoppdrag under Lillehammerdagene. Vi bodde på Birkebeineren Motell & Leiligheter. Synd for noen andre turister siden Oldisene «tar stor plass» når de er på tur , men vi er jo blide, da..Vi spilte rundt i Lillehammer sentrum, bl.a. for Olympic Day Run, Lillehammers store gateløp.

Anita Frøyset som har vært vår dirigent fra starten valgte nå å trekke seg fra dirigentpinnen. Hun hadde gjort en fenomenal innsats for Oldisene – tusen takk for 7 år!!

9. juli - Steinar feirer at han fylte 50 år for en stund siden, og vi spiller. Ganske spillbart korps i shorts – midt i fellesferien – ikke dårlig!

Vi starter høstsesongen med ny dirigent, Tore Johansen.

20. august - Spilling for NSB på Sentralbanestasjonen. Spilte kulturtoget til Trondheim ut av perrongen. Senere på dagen/kvelden spilte vi for en 40-åring i Strandveien, og der var det 39 damer i selskap – sånt blir det stemning av ..

21. august - Norsk Derby, Øvrevoll, FINAoppdrag – denne gangen pyntet damene Oldiscapsen.

26. august – Spilling på loppemarked, for Borgen skolekorps på Borgen skole .
2. september - Dragebåtfestival i Oslo, nok en gang skal vi marsjere Karl Johans gt til Rådhuset og Aker Brygge, oppdrag fra Ericsson.

10. september - Harry Danielsen 40 år, og vi spiller.
14. september - Fotballkamp Nadderud Stadion.
24. september - Spilling i Asker ved Trekanten. Etterpå spilte vi for Kirsten Haugen, 40 år som feiret dagen på Venskaben.

29. oktober - Årsfest for Oldiser m/følge i Festsalen, Trekanten.
9. november - Spilling Hagaløkka skole, jubileum.
3. desember - Spilling for Vettre FINA Service, FINAoppdrag.
11. desember - Tenning av julegran, Østhellinga
15. desember - Julebord for Borgen Oldis på Golfstua kafè. Vi hadde det koselig med god mat og drikke samt noen sanger innimellom. Vi var ca 20 personer.

24. desember - Julaften spilte vi for Alternativ jul for vanskeligstilte. Vi var 18 stk som ved hjelp av korpskassa tok drosje inn til byen og spilte noen julesanger. Et litt annet perspektiv på hva jul er for mange mennesker.

26. desember - Alternativ jul- spilling for eldre og enslige for 4.år på rad.

1995
Nye Oldiser i 1995: Kirsten Hognestad Haugen, fløyte, John-Inge Sandvik, klarinett,
Max Eien, tuba, Eigil Håstein, baryton.

Sluttet: Turid Dahlberg, flyttet til Australia.

Antall medlemmer: 43

Styret fram til årsmøtet: Tore Haugen, Børre Hegrum, Kristin Ranem, Irene Grinden.
Styret etter årsmøtet: Irene Grinden, Kristin Ranem, Hans Kittelsen, Arne Sognnæs.

27. januar - Åpning av FINA-stasjon på Etterstad.
10.-12. mars - Seminar og årsmøte på Tempelseter, Norefjell denne gangen. Vi beveger oss ikke så langt vinterstid lenger.. passe lang busstur!

8. mai - Flaggheising på Hagaløkka skole, Folketog fra Føyka til Minnestøtten ved Asker kirke, tusenvis av Askerbøringer deltok. Arvid Lunde var fanebærer dette året også, og på trommer fikk vi hjelp av sønnen til Eivind, Aage Schou som avlastet vår John. Tøft å være alene på skarptromme 17. mai- godt å få hjelp!

13. mai - Spilling i Asker sentrum.
17. mai - Barnetoget rundt Skaugum til Asker sentrum, Asker Aldershjem, folketog på Borgen.

18. mai - Hans 50 år, og vi spiller!
16. juni - FINA 75 år, og vi spiller ved hovedkontoret på Drengsrud gård. Vi spilte ved hovedinngangen mens gjestene kom, og i haven etterpå da alle hadde kommet. Etter oss overtok «Big Chief» - vi var «oppvarmingsband» i fint selskap!

?juni - Årets sommeravslutning ble jazz-cruise i Oslofjorden. Ca 20 oldiser var med, veldig hyggelig fjordcruise med reker med tilbehør, Røyken jazz spilte på dekk.

24. juni - Kristin R 30 år, og vi spiller på Holmen fjordhotell!
Vi har sommerspillinger i diverse hager, bl.a. hos Arne på Ånnerud.

18. august - Dragebåtfestivalen i Oslo for 3.år på rad. Denne gangen ble korpset delt i 2, siden vi hadde oppdrag både for FINA og Ericsson. Men vi greide det også, vi, snakk om positiv innstilling!

20. august - Norsk Derby, Øvrevoll – FINAoppdrag, og i en tekst i Budstikka sto det: «Og bak tribunene spilte Borgen Oldis så lenge bena bar.» Hvordan skulle vi tolke det tro??

25. august - Borgen skolekorps loppemarked, Føyka.
26. august - NSB’s kulturtog til Kristiansand. Tradisjonen tro startet vi grytidlig fra Asker og sov (?) oss til Sentralbanestasjonen – lys våkne og klare for å spille..

9. september - Spilling i Asker sentrum
14. oktober - Britt H 50 år, og vi spiller!
28. oktober - Inge 50 år, og vi spiller på Steinseth Ridesenter !
4. november - Den årlige høstfesten for Oldiser m/følge, denne gang i Festsalen, Trekanten.

11. november - Konsert i Lierskogen samfunnshus med 3 andre korps.
18. november - Spilling i Asker sentrum.
3. desember - Tenning av julegran ved «Elgen».
10. desember - Tenning av julegran i Østhellinga.

24. desember - Alternativ julefeiring, Oslo. Vi var 16-18 stk som dro til Oslo denne dagen.
26. desember - Alternativ julefeiring, Oslo, for 5. gang- det står det respekt av.
Tilbake til innholdet