1988-91 - Borgenoldis

Gå til innhold

1988-91

Historien
1988
Nye Oldiser 1988: Liv Knutsen, klarinett (januar -88), Reidunn Holm, klarinett og Jon Bache, trommer (etter17. mai-88), Bente Økland, (nå Ose), baryton (høsten-88), Arne Sognnæs, trompet (høsten-88), Johanne Mangschou, waldhorn (høsten-88), Eivind Schou, trombone (høsten–88)

Det nærmer seg 17. mai 1988, og vi lurer på hvordan vi skal klare å gå rundt Skaugum og helst spille samtidig og ikke minst gå i takt! Vi fikk lov til å trene sammen med skolekorpset, og den store dagen var vi klare til full innsats – litt smånervøse - vi hadde øvd inn et par marsjer – og uniformer hadde vi fått fra FINA – røde kjeldresser og blå caps- utrolig fine følte vi oss. Det geniale var at vi kunne gå med joggesko og få lov til å gå bak skolekorpset. Men egen fane hadde vi da – Didrik Johnsen hadde malt en for anledningen! Publikum langs løypa klappet og smilte til oss eller av oss? Vi følte oss som konger og hadde nådd vårt andre mål!

Vi hadde det så hyggelig at vi tok en sommertur med privatbåt til en «øde øy» i Oslofjorden medbringende instrumenter og god mat og drikke – og der hadde vi konsert for naturen og noen spilte til dans. Stor stemning – Borgen Oldis var kommet for å bli!

I november hadde korpset sin første bursdagspilling – Bente og Arild hadde felles 40 års lag på Heggedal hovedgård, og inn kom resten av korpset på rekke og rad til stor overraskelse for jubilantene og gjester !
Her ble førsteutgaven av stevet vårt fremført:

Den største gleden her i dag
det er å feire 80-års lag
å hei og hå
og tenk å få et «Oldisbrøl»
fra denne gjengen stiv og støl
å hei å hei og hå

Den største gleden vi kan ha
det er å få et noteblad
å hei og hå
Og siden berre stå og sjå
og ingen verdens ting forstå
å hei og hå

Og står du slik i mange år
medaljer for ditt strev du får
å hei og hå
Dei kan du henge på ditt bryst
og minnast alle du har kysst
å hei og hå

Den største gleden her for oss
det er å stå i blandakorps
å hei og hå
og er du ikke alt «Oldist»
da bør du bli det først som sist
å hei å hei og hå

Julekonsert for foreldre og skolekorps igjen – et år etter at vi hadde startet – nå med egne uniformer og opptil flere låter på repertoaret – vi ga oss ikke før vi hadde spilt det meste i mappa!

1989
Nye Oldiser 1989: Børre Larsen, trombone, Arvid Tangerud, trombone, Tom Høifors, klarinett, Trond W.Nygren, trompet, Rita N.Jensen, trombone, Else-Lill Madsen, fløyte (alle våren-89), Tore Haugen, baryton, Tore Madsen, althorn (begge høsten-89).

Vi har blitt så mange at det passer med et nytt seminar! Vi dro til Guriset fjellstue i april, og det ble mye seminar og mye sosialt samvær!
Vi valgte også vårt første styre - kl 2 om natten – og benkeforslag var ikke tillatt:
  • Reidunn Holm - formann/kvinne
  • Britt Rugset – korpsleder og altmulig-kvinne
  • Bjørg Bøhn – kasserer
  • Arne Sognnæs – sekretær

Etter dette seminaret laget styret en instruks for Borgen Oldis (det føltes nødvendig – vi hadde jo blitt store) med 9 punkter hvorav pkt 8 var om kontigenten som ble satt til kr. 300,- pr. halvår, og pkt.9 om at generalforsamling og valg av styret avholdes hver vår på Guriset.

17. mai – Vi har vokst til 25 musikanter. Det var denne 17. mai’en vi ble verdensberømte i Asker! Vi var i Budstikka, og Bjørg ble intervjuet på NRK’s P2 Østlandssendingen. VG tok til og med bilder, men de så vi ikke noe mere til…

24. august - Vi spiller for Børre Hegrum som fyller 50 år.

Oktober - 2 års jubileumsfest ble hold på Grendehuset i Trettestykket på Borgen. Det ble mange taler, sanger og dans til levende musikk.

Vår 3. julekonsert sammen med skolekorpset i desember 1989 – vi begynner å bli rutinerte!

1990
Nye Oldiser 1990: Kjell Nesheim, trompet, Steinar Tamsfoss, klarinett, Jens-Ludvig Andersen, klarinett, Per Øye, trommer, Einar Borchgrevink, saxofon (alle våren-90). Kyrre Baardsen, tuba, Kirsten Vendsbo, trommer, Knut Larsen, baryton, Britt Nilsen, waldhorn (alle høsten-90).

Februar - Vi startet 1990 med et seminar i Horten, invitert av «Blås i det» - et korps tilsvarende oss men i hvite kjeledresser. Det var utrolig morsomt å være på seminar med et annet korps, både faglig og sosialt. Vi lærte mye av å spille i storkorps!

4. mars - Vi ble så inspirert at vi ønsket å holde vår første «alenekonsert» for familie og venner. Den ble avholdt på Hagaløkka skole  1990, og vi klarte å få samlet mange i den gymsalen! Som seg hør og bør under en korpskonsert, - lotteri og hjemmelagde kaker! Vi sørget til og med for forhåndsomtale i Budstikka! Under dette arrangementet ble vår nye fane avduket, - laget av Børre Larsen med litt syhjelp fra kone Berit Larsen. Veldig flott fane som brukes den dag i dag. Utrolig men sant – vi fikk også omtale i Budstikka dagen derpå!

30. mars-1. april - Nytt seminar på Guriset fjellstue med mye spilling, årsmøtet og fest. Styret hadde til dette årsmøtet forberedt korpsets spesielle utmerkelser til 40 og 50-åringer. 40-åringer får bjelle med blått bånd, og 50-åringer får «fiin årgang» - utmerkelser som syes på uniformen. Stor stas! Nye styremedlemmer ble Gunnar Hovden og Trond W. Nygren, mens Arne Sognnæs og Brit Rugset gikk ut av styret.

17. mai - Like morsom som før, vi blir glade av å se så mange smilende mennesker når vi går i toget.
21. mai - Gunnar blir 50 år, og vi spiller for ham.

25.-27. mai - Nå har vi blitt et skikkelig korps med over 30 medlemmer, og vi reiser til Arendal på veterankorpsfestival. Flosta Janitsjar har invitert, og vi er spente og entusiastiske. Vi er ett av ti korps , og vi blir innkvartert på Hove leir. Vi marsjerte og spilte i Arendal og Kilsund, og som om det ikke var nok så hadde vi også samling i leiren hvor vi spilte og spilte… og fikk mange nye venner!

30. mai - Bjørg er 40 år, og vi spiller.

9. juni - Olsen-banden arrangerer veterankorps stevne på Rykkinn . Da fikk vi prøve oss i stekende varme – vi ønsker oss shorts. Men vi spilte «Froh und heiter», og siden har den vært vår kjenningsmelodi. 

10. juni - Vi spiller under turnstevne i Slemmestad og deretter for Lions på Søndre Borgen sykehjem.
24. juni - Britt R er 40 år og vi spiller.
8. september -  Vi spiller først for Røde Kors på Føyka, deretter i et bryllup og til slutt i en bursdag.
14. september - Vi spiller for Handelsstanden i Asker.
15. september - Vi spiller for Askers fotballjenter på Føyka.
17. september - Per er 60 år, og vi spiller.
23. september - Vi spiller for Borgendilten.

5. oktober - Jubileumsfest har vi hvert år 0g vi feirer 3-års jubileum på Venskaben i Asker. I denne anledning hadde Svein-Erik Martinsen laget tekst til Froh und Heiter - uroppført og sunget på Venskaben. Vi synger den fremdeles i 2014.

13. oktober - Vi begynner å få spilleoppdrag –  denne gangen for «Barnehageuka» - og jamen kom vi i budstikka igjen – alltid klarinettene som kommer på bildet – kanskje de burde stå bakerst innimellom?

20. oktober – Nytt spilleoppdrag – denne gangen på damenes (Asker fotball) cupfinale på Bislett! Vi spilte oss innover , på toget, i Spikersuppa, og marsjerte til Bislett. Asker vant 5-1 mot Sprint-Jeløy, og stemningen på tribunen var på topp hele tiden med hjelp av Oldisene! – og igjen omtale i Budstikka og i Asker Skiklubbs medlemsblad. Mye ros til Borgen Oldis.

27. oktober - Bente Ø er 40 år, og vi spiller.

10.-11. november – Vi inviterer «Blås i det», Olsenbanden, Bestum Stasmusikk og Levreensemblet til musikkseminar på Hagaløkka skole . Festen tok vi i Samfunnsalen på Trekanten i Asker.

22. november - Spilling til inspirasjon for nye aspiranter.
1. desember -  Vi spilte på Solgården.
13. desember - Vi spilte julesanger for NIPA.
Julekonsert - På Askertun hadde vi julekonsert med Borgen skolekorps.

1990 ble året vi virkelig følte oss som et korps med mange musikkvenner rundt omkring!

1991
Nye Oldiser 1991: Irene Grinden, horn, Børre Hegrum, bass, Sidsel Baardsen, fløyte.

Vi er blitt 39 medlemmer, og i styret er Reidunn Holm, Gunnar Hovden, Trond Nygren og Bjørg E.Hegrum.

Som en kuriositet kan nevnes at styret fant det nødvendig å minne om følgende «husregler»:

Vi har nå etter hvert blitt så mange i Oldiskorpset at vi tror det er behov for litt info – spesielt for de nye medlemmene- men det skader vel heller ikke med litt repetisjon for de «gamle».

• Vi minner om at øvelsen begynner kl.19.30 (vi vil gjerne få spilt lengst mulig)!
• Husk at øvelsen er en viktig del av det sosiale korpslivet,- det er jo der vi blir kjent med hverandre. 
  SÅ PRØV OG MØT OPP OG VÆR MED!
• Gi beskjed til en i gruppa når du blir borte fra øvelsen flere ganger sammenhengende. Det er i hvert fall viktig at du ringer gruppelederen eller en annen for å høre siste nytt når du har vært borte fra øvelsen. Kanskje vi har fått et spilleoppdrag eller fler i mellomtiden!!
• OBS OBS Av og til har vi hatt problemer med besetningen på spilleoppdrag. Det er jo viktig at vi gjør en best mulig figur når vi først har sagt ja til et oppdrag. Gruppelederen skal ha oversikt over event. Fravær ved slike oppdrag, og det er ditt ansvar å gi beskjed!
Asker, 1. februar 1991 Reidunn, Gunnar, Trond, Bjørg

Vår samarbeidsavtale med FINA Exploration Norway ble underskrevet av begge parter 01.04.1991. Vi forpliktet oss til å spille for FINA 3-5 ganger i løpet av året, uniformert med røde kjeledresser med FINA på ryggen. Kjeledressene hadde vi allerede fått, og nye fikk vi ved behov. I tillegg fikk vi 8000 kr. til drift. Fantastisk!

9. januar - Vi spilte på juletrefest for eldre i Lions regi.
Feb/mars - Vi spilte på Borgenlekene i Lions regi.
17. mars - Vi spilte på Nordisk mesterskap i hundekjøring.
6. april - Vi spilte i et bryllup på Tveter gård.

12.-14. april - Seminar og årsmøte på Guriset Fjellstue. I løpet av årsmøtet ble det utdelt æresmedaljer til Bjørg og Kristin – evig takknemlige medmusikanter for at dere tok initiativ til å starte BO, og Børre fikk æresmedalje for å ha laget vår flotte fane. Hele styret ble gjenvalgt – de ville ikke gå!

15. april - Konsert med Borgen skolekorps i Trekanten kino i forbindelse med Kulturuka i Asker.
8. mai - Kyrre er 40 år, og vi spiller.

17. mai - Vanlig opplegg, men Anita dirigent hadde med seg en ryggsekk full av blomster som hun delte ut til både konge, dronning og annet Askerfolk! Full sjarmoffensiv fra Borgen Oldis!

31. mai-2. juni - Vi reiste til Ålborg, Danmark på karnevalstur! Vi var invitert med på dette av våre venner Flosta Janitsjar. Siden fantasien var litt fraværende ble det hvite laken og tørkle på hodet på hele korpset – oljesjeiker fra Asker i karnevalsopptoget…og gøy ble det! Og på hjemturen spilte vi på båten – på soldekk !

Juni - Arne er 50 og Jorunn 40 år, og vi spiller.
6. juni - Vi spilte for Trekanten senterforening.
8. juni - Vi spilte for grendefesten i Kullebunn.
15. juni - Bursdagspilling for en 25-åring på Borgentoppen etter at vi hadde et spilleoppdrag på Liertoppen og Holmensenteret!

18. juni - Jan Erik er 40 år, og vi spilte.
28. juni - Vi spilte for Asker tapet og gulvbelegg – offisiell åpning av butikken.
29. juni - Vi hadde vår sommerfest hos Steinar Tamsfoss.

I løpet av sommerferien fikk vi abstinens, og vi samlet oss i forskjellige hager for å holde leppa og spillegleden vedlike.

16. august - Kristin E er 40 år, og vi spiller.
17. august - Vi spilte for Børre Larsens datter som giftet seg.
24. august - Vi bidro til å kaste glans over valgkampanjen.
31. august - Vi spilte for FINA stasjonen på Bekkestua - Bekkestuadager. Vi dro videre til Elselill, 50 år og spilte for henne på Vennely i Vollen.

7. september - spilte vi for Røde Kors på Holmen (skulle vært i Asker sentrum). I tillegg spilte vi for FINA og kong Harald på Blakstadtangen.

6. oktober - Vi spilte på Ullevål – FINA oppdrag – Sogndal-Lyn
16. oktober - Vennskapskonsert med Asker Brassband og Mellom-Blæs
19. oktober - Vi spilte for damefotballen på Bislett, Borgen Oldis vant – vi har blitt eksperter på togkonserter (mulig NSB ikke var fullt så entusiastiske…) og på tribunene er vi konger!

26. oktober - Vår årlige jubileumsfest, denne gang på Vennely i Vollen.
4. november - Konsert på Borgen skole i anledning 20 års jubileet.
30. november - Spilling for FINA på Vettre.
13. desember - Einar giftet seg, og vi spilte selvfølgelig.
15. desember - Julegrantenning i Kullebunn.
21. desember - Julekonsert på Askertun med Borgen skolekorps.

26. desember - Alternativ jul arrangement i Oslo – en sterk opplevelse å spille der 2. juledag. Der fikk vi et inntrykk av hvor mange enslige, eldre mennesker som finnes rundt i Oslo. Flott innsats av alle frivillige som samler de denne dagen, og flott innsats av oss også!

1991 var et aktivt og morsomt år!
Tilbake til innholdet